Foto: Sarin Nhek

Om oss

Norskeglasskunstnere.no er et visningssted for profesjonelle studioglasshytter og norske glasskunstnere. Velkommen til en visuell oppdagelsesferd på sidene her. Ta kontakt med aktuell glasskunstner og glasshytte, om det er noe som faller i smak.


Glassblåsing i Norge

Glassblåsing er et norsk tradisjonshåndverk, med aner tilbake i norsk glassindustri fra 1700-tallet. I løpet av 1700-tallet ble det etablert sju glassverk i Norge (Anne G. Minken). I Norge i dag har vi to grener av norsk glassblåsing, henholdsvis industriell produksjon ved glassverkene Magnor og Hadeland glassverk, og kunsthåndverk- og kunstproduksjon ved studioglasshytter.

Glasskunstnerne i studioglasshyttene er både utøver og designer. Glasshyttene i Norge ligger spredd over hele landet, fra Karasjok i nord til Kristiansand i sør. I Norge i dag har vi omkring femti aktivt utøvende glasskunstnere som jobber ut av trettien glasshytter, samt glassblåsere som jobber i industrien. Glassblåsing er på Unescos liste over verneverdige håndverk. Glassblåsing defineres som tradisjonshåndverk i Norge. Glassverkene og de profesjonelle studioglasshyttene sikrer det verneverdige faget i Norge.

Les mer om studioglasskunstnere her

Om Norske glasskunstnere:

Daglig leder:

Petronelle G. Herbern

TELEFON

E-POST

Leder:

Tonje Tunold

E-POST

NETTSTED

Nestleder:

Pål Roland Janssen

E-POST

NETTSTED

Organisasjonsnummer: 928 204 553 (NORSKE GLASSKUNSTNERE)

Er du profesjonell glasskunstner? 

Bli en del av organisasjonen Norske glasskunstnere. Som medlem:

  • blir du del av et profesjonelt nettverk
  • får eksponert deg og dine arbeider på våre nettsider
  • mulighet for å sette din glasshytte på kartet
  • får inngang til våre ressurssider for medlemmer, med masse nyttige tips som; søknader, arrangementer og hyttedrift

Profesjonelle glasskunstnere som er medlem av NK eller NBK og/eller driver egen glasshytte i Norge, kan bli medlemmer i foreningen. Vi tar også opp studenter som knoppmedlemmer. Det koster 500 kr i året å være medlem, studentmedlemmer halv pris.

Norske glasskunstnere er støttet av: