Eirin B. Hansen, Formbar Glassverksted

Eirin Bjørsland Hansen (f.1985) bor og arbeider i Haugesund. Hun er utdannet ved Det Kongelige Akademi i Danmark, og er i dag medgründer av Formbar Glassverksted.

Arbeidene hennes veksler mellom funksjonelle og skulpturelle gjenstander. Hun tar utgangspunkt i en intuitiv overføring av hennes eget emosjonelle erfaringsgrunnlag, men leter allikevel kontinuerlig etter det allment tilgjengelige og gjenkjennelige berøringspunkter hos den ulike publikummer. Der man ikke alltid kan sette ord på følelser som ligner sorg, savn, håp eller lykkerus kan man allikevel ha en visuell eller taktil opplevelse som gir gjenklang i den indre opplevelsen.

Hun er blant annet kjøpt inn av Nasjonalmuseet og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Formbar Glassverksted

Formbar Glassverksted AS holder til i Haugesund og er et fellesverksted og atelier som ble etablert i 2017. Formbar drives og eies av tre glasskunstnere; Julie Shirani Kausland fra Bergen, Eirin Bjørsland Hansen fra Elverum og Kirsten Vikingstad Hermansson fra Karmøy.

Vi satser konsekvent på høy kvalitet og tilbyr norskproduserte designvarer, brukskunst og kunst i glass. Formbars besøkslokale består av et kombinert verksted og utsalg på 150 kvm i Haugesund sentrum. Verkstedet består av et fullt utrustet glassblåserverksted og slipeverksted.

Besøksadresse: Kirkegata 95, Haugesund

Foto: Kristoffer Vincent (topp)