Karen Klim

Karen Klim ( f. 1951 København ) har siden 1978 boet og arbeidet i Oslo. Hun er utdannet ved Royal Danish Academy, School of Design (1970 – 75) og Orrefors Glassskole ,Sverige (1976)

Klim har været toneangivende innenfor norsk glass i 40 år og gjennom hennes poetiske tolkninger av nordisk natur, har hun utviklet et helt eget estetisk uttrykk. I hennes glass objekter og fri vaseformer finnes kontraster, som bygger på møtet mellom organiske og det strengt tilformede.

Karen Klim er representert med flere verk på Nasjonalmuseet for Kunst, arkitektur og Design i Oslo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, KODE Kunstmuseene i Bergen, Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø og Sørlandets Kunstmuseum i Kristianssand.

Klim har hat en omfattende utstillingsvirksomhet i Norge og utlandet. Deltatt på Collect i Saatchi Galleri London og SOFA, Objects and Functional Art i Chicago Hun er innkjøpt av private samlere og til Design Museet i København, Glassmuseet i Ebeltoft, Danmark og Victoria & Albert Museum i London