Sigrid Rostad

Design har alltid vært en lidenskap for meg, og jeg forstod tidlig verdien av håndverk og tingene vi velger å omgi oss med, da jeg tilbrakte mye tid på Kunstindustrimuseet i Bergen som barn hvor min far jobbet.

Jeg blir inspirert av naturen og energi, og jeg finner mye ro i naturen. Havet, fjellene og trærne inspirerer med sine vakre former og bevegelser.

Den glødende, varme glasset er også en stor inspirasjonskilde for meg. Å jobbe med flytende glass er spennende og det er annerledes enn andre materialer. Det er noe med lyset i det og måten det oppfører seg på, nesten som om det er levende, denne essensen ønsker jeg å beholde i arbeidene mine. 

Jeg fokuserer på tekstur, farger og former for å skape naturlige og «levende» overflater på arbeidene mine. I stedet for å overmanipulere glasset, bruker jeg tyngdekraft, sentrifugalkraft og varme for å skape organiske og bølgende former, som gir glasset mitt et dynamisk preg.

Naturen og glassverkstedet er mine lykkesteder hvor jeg føler meg fokusert og inspirert. Jeg er takknemlig for muligheten til å jobbe med det jeg elsker og å skape objekter som bringer glede og inspirasjon til andre.

Velkommen til mitt studio i Straumeveien 206, i Bergen. Studioet ligger vakkert til ved Nordåsvannet, der det også er andre kunstnere  og et kunstgalleri. Her kan du føle varmen fra ovnene og se glasset gå fra en glødende klump til en fargerik vase. Det er også muligheter for å prøve selv etter avtale. Studioet er kombinert verksted og butikk. 

Jeg lager hovedsakelig vaser, skulpturer og lamper. I tillegg til å gjøre oppdrag som for eksempel å designe og lage tallerkner og annet dekketøy til restauranter. 

Foto: Tove Lise Mossestad