Tuva Gonsholt

Tuva Gonsholt, bor og arbeider i Skien. Hun har arbeida med ulike glassblåsere og designere både i Norge og Danmark. Utdanna ved The Royal Academy of Fine Arts, School and Design, på Bornholm. I 2008 etablerte hun sitt eget firma, Tuva Glass, med kaldt-verksted på Spriten Kunsthall, Klosterøya i Skien. Står bak flere utsmykkingsoppdrag og offentlige innkjøp bl.a. Nasjonalmuseet, KODE, Europäisches Museum für Moderne Glas (DE) og Musèe Du Verre – Charleroi (BE). Deltatt på ulike separat- og gruppeutstillinger nasjonalt og internasjonalt, deriblant Årsutstillingen, Temautstillingen og Collect (UK). Deltar høsten 2023 på The International Biennale of Glass på Nasjonalgalleriet, Kvadrat 500 i Sofia, Bulgaria. Separatutstillinger på Østfold Kunstsenter i Fredrikstad og Telemark Kunstnersenter i Skien i 2024.

Insekter og andre merkelige vesener inspirerer mitt arbeid. Gjennom studier av dem får jeg inspirasjon til glasobjektene mine. Fra en bestemt skapning låner jeg farger, mønstre eller fasonger som jeg oversetter til eget formspråk.

Etter mange år i glassfaget er jeg like nysgjerrig på mitt materiale, dets egenskaper og utfordringer det gir meg. Jeg ønsker å synliggjøre glasskunstens egenart. I mitt kunstnerskap er jeg opptatt av å ta vare på den gamle håndverkstradisjonen for å videreføre kunnskap og ferdigheter. Som materialbasert kunsthåndverker ønsker jeg å utforske prosesser som resulterer i både dybdekunnskap og frie kunstutrykk.

Besøksadresse: Verksted, Spriten Kunsthall, Skien